lauantai 9. huhtikuuta 2011

Arabianrantaa armahdetaan kerrankin?

Viimeaikaisten havaintojen perusteella Arabianranta/Toukoranta -alueelle, Brysselinkadun viereen, on rakentumassa persoonallinen kerrostalo. Väripaneeli- ja laatikkotyylin vallitessa alueella on erittäin positiivista todeta, että uusi rakennus vaikuttaa oikeasti lupaavalta.

Tässä talossa taiteellisuutta edustava julkisivun elementti, kukkaa muistuttava mosaiikki, on kaunis ja mikä tärkeimpää, koostuu muusta materiaalista kuin värjätystä vanerista tai muovista. Kulmien pyöreys ja pitkän seinän aaltoileva muoto tuovat julkisivuun tarvittavaa pehmeyttä, ja materiaali ja luonnollinen väritys ovat ulkonäöllisesti rantakohteeseen sopivia.

Täydellinen ei tämäkään rakennus tosin ole. Pienet neliömäiset ikkunat tekevät tästäkin talosta hieman kolossimaisen ja halvan oloisen. Merinäköalasta olisi luultavasti mukavampaa nauttia vähän suuremmista luukuista. Toivon mukaan rakennusta ei tämän enempää tulla tuhoamaan muilla nykyarkkitehtuurin muotielementeillä.

Lisäksi on toivottavaa, että julkisivun muodostavien elementtilaattojen saumat häivytetään tai naamioidaan paremmin ennen rakennuksen lopullista valmistumista.

Kyseisen, mahdollisesti potentiaalisen, rakennuksen esteettinen tulevaisuus riippuu pitkälti siitä miten sen ympäristö toteutetaan. Kaunis vehreä puutarha ja mukava oleskelualue tekevät rakennuksesta varmasti miellyttävän näköisen, ainakin kauniilla säällä. Rumat muoviset tai metalliset nykytaidehökötykset taas syöksevät talon helposti samaan kastiin muiden alueen kummajaisten kanssa.


Ei kommentteja: