torstai 17. maaliskuuta 2011

Rumia rakennuksia Vantaalle

Viimeinen CAUTION! -Rumat talot rakenteilla -katsaukseni keskittyi lähinnä Helsingin surullisiin kaavoitussuunnitelmiin, joten on aika katsoa myös minkälaisia hankkeita Vantaan puolelta löytyy.

Kanniston koulu: http://linja-arkkitehdit.fi/projekti/30

Kyseisen hirvityksen rakentaminen on valitettavasti jo pitkällä, ja koulun onkin määrä aloittaa elokuussa 2011. Vantaan kaupungin rakennuslehti uskoo talon edustavan "erinomaisesti nykyhetken muodikkaimpia tyylisuuntauksia". Omasta mielestäni kyseinen rotisko myrkynvihreine laattoineen on taas erityisen järkyttävä, eikä yrityksestä huolimatta edes kovinkaan persoonallinen, vaan muka-erikoisuus antaa ennemminkin tekemällä tehdyn ja säälittävän kuvan. Muodoltaan ja paneelien asettelultaan rakennus muistuttaa hyvinkin paljon esimerkiksi Kotkan Merikeskus Vellamoa, joka kuitenkin on huomattavasti tyylikkäämpi tapaus. Hirvittävä värimaailma on taas tullut jo tutuksi esimerkiksi Toukorannan Pajupillistä.

Leinelä:  http://www.ulputiuri.com/projektit_lei.html

Uudelle, virallisesti taidekaupunginosaksi tituleeratulle asuinalueelle ovat ensimmäiset asukkaat jo päässeet muuttamaan, mutta suurin osa taloista on vasta suunnitteluvaiheessa. Havainnekuvien perusteella kyseessä on jo tutuksi tullut rakennustapa: rykelmä betonilaatikoita, joissa "taide" merkitsee kirkkaita väripaneeleita siellä sun täällä. Eri kokoiset ja muotoiset ikkunat ja muutama ulkoneva parvekekoppikin ovat samaa sarjaa kuin monessa pääkaupungin vastaavassa rumiluksessa. Niin tylsää... (ja ihan scheißea).

Koivukylä: Koko kaupunginosa uudistuu, mutta selkeät kuvat ovat vielä harvassa. Uusi vanhustenkeskus näkyy tässä: http://www.skanska.fi/fi/Projektit/Nayta-projekti/?pid=731. Rakennus näyttää kyseisessä kuvassa muuten oikeastaan ihan kelvolliselta, mutta taas kerran halvan näköiset värilaatat ovat saaneet paikkansa julkisivussa. Rumaan ja epäkäytännölliseen tasakattotyyliinkään ei tosin myöskään ole löydetty mitään vaihtoehtoa. Joka tapauksessa kyseinen talo edustaa kuitenkin ehkä sitä vähän vähemmän järkyttävää uutta rakentamista.

Uusia, epäilyttävän oloisia kaavoitussuunnitelmia on hyväksytty myös mm. Tikkurilan ja Marja-Vantaan alueille. Muistathan, että tässä vaiheessa kaupunkilaiset voivat mahdollisesti vielä vaikuttaa tulevaan rakentamiseen!

Ei kommentteja: