maanantai 14. maaliskuuta 2011

Uusia löytöjä pääkaupunkiseudulla

Uutta rakentamista uutisoivien artikkeleiden kommenttipalstoja seuratessani tömäsin hauskaan määritelmään nykyrakentamisen tasosta: "näkymäsaastetta". Voidaankohan joku näistä rakennuksista luokitella sellaiseksi? Tässä tämän viikon CAUTION! - uusimmat rumat talot suunniteilla:

Kruunuvuorenranta (Laajasalo), Helsinki:
http://www.uuttahelsinkia.fi/kruunuvuorenranta

http://www.hel2.fi/ksv/press/projektialueet/kruunuvuorenranta_satama-allas.jpg 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgah0xwUG5MAmAb8F9Hhekn3hLlbPbACdKN4Tv-RXZ2HSFdLqRgeXQebUvHxQPYe9FD2mpCmCMXU1NUzs2WW-D-DUhIW6DD5pSccRyNP7Zfkc3Ls7OTc5DUvbuKtFZ0JNULkKBdwTIOQdk/s1600-h/Kaavoituskatsaus_2008_Kruunuvuorenranta1.jpg

http://www.uuttahelsinkia.fi/uutiset/1943

Satama-allas on hieno, mutta rakennukset ovat taas kerran sitä todella erikoista, vaikkakin jo tutuksi tullutta tyyliä, jossa persoonallisuutta epäonnistuneesti tavoitellaan oranssien väripaneeleiden, epäsymmetristen muotojen ja ja lasilaatikoiden ylenkulutuksen kautta. Hirveää.

Cloud City, Punavuori, Helsinki: http://www.cloudcity.fi/fi/ ja http://laituri.hel.fi/fi/node/263/image_gallery

Idea käyttää turhaksi käynyt korttelin sisäpiha korkeaan rakentamiseen on sinänsä oikein kiva, mutta miksi talosta pitää tehdä ruma lasinen laatikkokasa silloin kun potentiaalia ja varmasti varojakin olisi vaikka mihin?


Arabianranta, Helsinki: http://www.uuttahelsinkia.fi/uutiset/2677

Eikö yhdelle asuinalueelle ole rakennettu jo tarpeeksi monta rumilusta? Arabianranta jos mikä ansaitsisi kerrankin edes yhden ihan tavallisen kauniin talon, jottei upea merimaisema ja vehreä alue nyt täysin menisi pilalle. Rakennuksen keskeinen harmaa materiaali itseasiassa näyttää ihan mukiinmenevältä, mutta taas on arkkitehdin ollut pakko tunkea muutama muka-taiteellinen väripaneeli julkisivuun kiinni ja koppimaiset parvekkeet on asiaankuuluvasti ripoteltu taas ihan miten sattuu. Helsingin kaupunki on velvoittanut alueen rakentajat käyttämään 1-2% rakennuskustannuksista taiteeseen (Isohanni, T. 2010, s.3). Tälläkö tavoin kaupunki keinotekoisesti tukee sellaista taidetta, josta ihmiset eivät ole valmiita maksamaan vapaaehtoisesti? Toivottavasti kyseisen rahan käyttö näkyy jossakin muualla kuin tässä kuvassa.

Niittykumpu, Espoo: http://www.brunowmaunula.fi/index.php/projects/view/39
(vaihda kuvanäkymää oikeassa yläkulmassa niin pääset ihailemaan hahmotelmaa kerrostaloista)

Hei, nyt keksin rakennustyypin joka on vielä rumempi kuin laatikko lasiseinällä. Kyllä, se on laatikko lasiseinällä, jonka läpi kuultaa vaaleanvihreä tai oranssi seinä.

Ei kommentteja: